Leksands kommun

Biträdande rektor Åkerö skola och Gärde skola

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

 

 

Dina arbetsuppgifter

Vi söker en biträdande rektor till Åkerö skola och Gärde skola på 50%.

Som biträdande rektor är du med och leder det pedagogiska utvecklingsarbetet på skolorna. Du är en tydlig ledare och beredd att arbeta mot kommunens vision och uppsatta mål tillsammans med medarbetarna. Du ansvarar för det systematiska kvalitets- och utvecklingsarbetet och har eget budgetansvar.

 

 

Om arbetsplatsen

Personalen på skolorna är engagerade och bryr sig om att det ska gå bra för varje som elev. Vi arbetar i arbetslag och värnar om våra ämneskunskaper. Här finns ett aktivt elevhälsoteam med tillgång till skolsköterska, specialpedagog, skolkurator.

Vi arbetar tätt tillsammans för att ge eleverna bästa möjliga förutsättningar för att nå bra resultat i skolan.

 

 

Din profil

Vi söker dig, som tillsammans rektor och personal vill utveckla skolorna, en del av arbetet är att utveckla det kollegiala lärandet på skolorna.

 

Du uppskattar att arbeta med kreativ och engagerad personal där din tydlighet, lyhördhet och flexibilitet är mycket viktig. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du har en god kommunikativ förmåga och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Du har en pedagogisk högskoleexamen och erfarenhet av pedagogiskt arbete och gärna erfarenhet från elevsocialt arbete. Det är meriterande om du påbörjat eller genomgått den statliga rektorsutbildningen eller motsvarande ledarutbildning. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument samt övrig relevant lagstiftning.


Du har ett starkt engagemang i den pedagogiska verksamheten. Du är en tydlig ledare med intresse av att arbeta med att utveckla verksamhetens kvaliteter när det gäller att möta elever i behov av stöd samt med hur man kan använda digitala hjälpmedel på ett bra sätt. Du skapar goda relationer, har integritet och gott omdöme. Självklart har du elevernas lärande, inflytande och delaktighet som ledstjärna.

 

 

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

 

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustad för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

 

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

 

 

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

 

Sista ansökningsdatum

2019-11-27

Tillsättning sker efter överenskommelse.

Läs mer www.leksand.se

 

Välkommen med din ansökan!

 

  • Sista ansökningsdatum: 2019-12-25
  • Yrke: Rektor
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Deltid
  • Kontaktperson: Erika Hemptenmacher
  • Kontaktuppgifter: erika.hemptenmacher@leksand.se

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 25 december . Arbetsort : Leksand

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Leksands kommun

Alla jobb hos Leksands kommun

Liknande jobb Biträdande rektor Åkerö skola och Gärde skola