Lärande i Sverige

Förskollärare till Förskolan Skogstorp

Om Magnetica Education AB

Magnetica Education AB är en del av Lärandegruppen i Sverige AB som är en av Sveriges största friskolekoncerner. I koncernen finns också Lärande i Sverige AB (som driver Realgymnasiet och Erlaskolan), Lärande Partner i Östergötland AB och Cognita Fastigheter AB. Tillsammans vill vi vara stilbildare inom svensk skola.

 

Inom koncernen Lärandegruppen har vi idag över 900 medarbetare och driver 25 verksamheter varav tre förskolor, 7 grundskolor och 15 gymnasieskolor i Sverige, från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Eventuell vinst återinvesterar vi i våra verksamheter för att utveckla dem vidare. Det har resulterat i att vi har en stabil grund för tillväxt och ekonomi som skapar trygghet för våra barn och elever, medarbetare samt partners.

 

Magnetica erbjuder idag förskolor och grundskolor i Upplands Väsby. Läs mer om våra skolor på https://www.magnetica.se/

 

 

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som förskollärare

Förskolan Skogstorp har sex avdelningar fördelade på tre arbetslag. Förskolan ligger i naturnära Fresta i Upplands Väsby. Skogstorp är en av tre förskolor inom Magnetica Education. Vi ser leken som central i barns utveckling och eftersträvar undervisning via leken i så hög grad som möjligt för att ge så goda förutsättningar för lärande som möjligt. Vår gård som ligger alldeles intill skogen är ett viktigt  pedagogiskt rum med många valmöjligheter.

 

Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen i verksamheten tillsammans med arbetslaget utifrån förskolans styrdokument. Som arbetsmetod för att kunna göra detta använder vi oss av pedagogisk dokumentation. Tillsammans leder och organiserar vi arbetet så att en lärandemiljö skapas för både barn och kollegor.

 

Digitalisering är en naturlig del i undervisningen och förskolornas pedagoger har lärplattor som ett dokumentationsverktyg. Barn och pedagoger dokumenterar tillsammans. Det sker oftast via bilder, små filmer eller bildspel som främjar både språkutveckling och samspel hos barnen. 

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskollärare och som vill arbeta med att lära barnen att lära. Att ge barnen möjlighet att öva, pröva och erövra sin när och omvärld ur ett pedagogiskt perspektiv. Processen är ett mål i sig, vilket gör att man ofta göra samma saker igen och igen. 

 

Du är väl förtrogen med förskolans styrdokument, undervisning i förskolan och pedagogisk dokumentation. Vi letar efter dig som brinner för barns inflytande, för att se och lyfta fram deras lärprocesser samt vill arbeta med tema och projekt.

 

Du har ett positivt förhållningssätt som präglas av att försöka förstå barns intentioner, önskningar och förmågor och som ser fördelen med barns olikheter. Du ser och bekräftar barnen och har en förmåga att kommunicera med barn på olika sätt. Du vill vara med och skapa en lärandemiljö för både barn och kollegor som grundar sig på ömsesidig respekt och samarbete. Du har förmåga, och tar ansvar, att leda arbetslaget där ni tillsammans utvecklar utbildningen för barnen på förskolan.

 

Du har en god samarbetsförmåga, leder teamorienterat, kollegor och barn, utifrån pedagogisk insikt och helhetssyn. Du tror på att kollegialt lärande stimulerar till nyfikenhet både hos kollegor och barn. Du är mål- och problemlösningsorienterad och initiativtagande.

 

Våra kärnvärden är Trygghet, Utveckling, Team och Framgång. Trygghet är basen där all Utveckling tar sin början med strävan om att uppleva mer. Teamarbete där vi delar kunskap och erfarenheter leder till Framgång.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Enligt överenskommelse

Antal lediga befattningar

2

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Upplands-Väsby

Län

Stockholms län

Land

Sverige

Referensnummer

2021/4

Kontakt

  • Maria Björkman, 0721-580051

Sista ansökningsdag

2021-02-26

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 26 februari . Arbetsort : Upplands Väsby

Kategorier : Förskollärare


Senaste jobben från Lärande i Sverige

Alla jobb hos Lärande i Sverige

Liknande jobb Förskollärare till Förskolan Skogstorp