Kumla kommun

Specialpedagog till Malmens skola

Är du läraren som drivs av och tycker om att leda utvecklingsprocesser för en skolas utveckling? Har du lätt för att skapa relationer och bidrar till arbetslaget genom att vara en lagspelare? Kan du genom kreativitet och engagemang skapa delaktighet och intresse för lärande? Är du utbildad specialpedagog? Sök tjänsten till oss på Malmens skola F-6! 

Malmens skola är en kommunal F-6 grundskola som är centralt belägen i Kumla. Skolan har idag ca 150 elever och är en årskull i varje årskurs. Det är enkelt att pendla med tåg/buss till Malmens skola, då vi ligger ca 800 m från tågstationen. Majoriteten av eleverna bor i skolans upptagningsområde. Området och skolan präglas av kulturell och språklig mångfald. På Malmen är personalstyrkan fördelad på lärare, specialpedagog, SVA-lärare, förskollärare, fritidspedagoger, barnskötare och elevassistenter. Malmens skola har tillgång till en komplett Elevhälsa, bestående av rektor, skolsköterska, kurator, specialpedagog och skolpsykolog.

 

 

Arbetsuppgifter

Som lärare på Malmens skola arbetar du med hela människan, vilket innebär att du måste ha ett intresse av individen och inte bara undervisning. Det är med ditt relationella ledarskap våra elever har förutsättningar att växa i kunnande och som individer. Som lärare arbetar du språk- och kunskapsutvecklande oavsett ämnesinnehåll.

 

På Malmens skola har varje elev i åk 4-6 utrustats med en Chromebook och arbetar bl. a. i systemet Google Suite for Education. Tanken är att åk 1-3 under nästa läsår också kommer att utrustas med Chromebooks. Du som lärare på Malmens skola har tillsammans med eleverna stora möjligheter att vara med och påverka samt driva skolans digitalisering framåt. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter som specialpedagog: 
Som specialpedagog på Malmens skola har du stor frihet att organisera och lägga upp ditt arbete. Du är en drivande person och för oss är det viktigt att du som specialpedagog både vill möta och arbeta med enskilda elever/mindre grupper men även vara ett stöd för pedagoger i samtal och klassrumsobservationer. Dokumentation och utredningar är även något som du känner dig bekväm med att genomföra. 

Som specialpedagog är du den samlande länken när det gäller det pedagogiska arbetet och det särskilda stödet som sker på skolan. Därför lägger vi stor vikt vid din kommunikativa förmåga att förmedla pedagogisk och metodisk kunskap. Vi ser dig som en mycket viktig person i ett väl fungerade elevhälsoteam där vi förväntar oss att du med din kompetens bidrar till att utveckla skolans elevhälsoarbete både när det gäller det förebyggande arbetet men även när det gäller det åtgärdande arbetet. 

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad specialpedagog. Du har god förmåga att skapa goda relationer med medarbetare, elever och vårdnadshavare för att du i din roll som specialpedagog kan kunna ge råd, handleda och coacha. Du är intresserad av att utvecklas och lära dig nytt. Det är meriterande om du har vana av att arbeta språk- och kunskapsutvecklande, samt har en vana att arbeta med digitala verktyg med elever. För att vi ska trivas med varandra är det viktigt för oss att du är flexibel och har god förmåga att samarbeta med andra. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknade arbetsuppgifter. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Erfarenhet

Ingen erfarenhet krävs

 

 

Övrigt

Du söker tjänsten via Offentliga jobbs elektroniska ansökningsblankett. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. 

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings- och rekryteringsföretag. 

Kumla kommun är en tillväxtkommun som ligger centralt i Örebro län och har snart 22 000 invånare. I kommunen finns framgångsrika företag, ett rikt kultur- och fritidsutbud, god kommunal service samt utmärkta kommunikationer. Kumlas Vision 2025 innebär att vi alltid strävar efter att vara lite bättre. Genom att växa smart, satsa på barn och unga, ta hand om våra invånare och att ta tillvara på den närhet som finns blir vi lite bättre.

 

 

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: Höstterminen 2019 eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

 

 

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-07-21

Arbetsgivarens referensnummer: Fll 132/2019

 

 

Upplysningar lämnas av

Angelica Landmark
Rektor
Telefon: 019-588534
E-post: 
angelica.landmark@kumla.se

Albin Bolinder
Biträdande rektor
Telefon: 019-586871
E-post: 
albin.bolinder@kumla.se

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare nås via kommunens servicecenter
Facklig företrädare
Telefon: 019-58 80 00

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 21 juli . Arbetsort : Kumla

Kategorier : Speciallärare och specialpedagoger


Senaste jobben från Kumla kommun

Alla jobb hos Kumla kommun

Liknande jobb Specialpedagog till Malmens skola