Kumla kommun

Söker du ditt första rektorsuppdrag eller är du redo för en ny utmaning?

Stene skola F-6 ligger i Åbytorp, cirka 2 kilometer från Kumla och Hardemo ligger 8 km från Kumla. Skolorna ligger i en naturskön miljö som inbjuder till spännande lek och äventyr. Närheten till naturen är en tillgång som vi använder oss av på olika sätt i undervisningen. 

Varje klass på skolan har en mentorslärare som har ett särskilt ansvar för elevernas utveckling och lärande. Skolorna och fritidshemmen organiserar sin personal i ett stort arbetslag, årskurs F-6. Alla pedagoger arbetar med att ha en helhetssyn på eleven, det innebär elevens hela dag både på skola och på fritids. Vi arbetar mycket med att lyfta fram elevernas förmågor. För att förstå våra elever lägger vi fokus på den formativa bedömningen så att den genomsyrar vår undervisning.

 

Vi har hög måluppfyllelse i samtliga ämnen. I ämnet svenska är vi vana att arbeta med ASL (att skriva sig till läsning) och våra elever är vana att arbeta med datorer. Att även använda datorer som en del i kontakten med vårdnadshavare är något som tillhör vår vardag, bland annat genom mail eller blogg som informationskanal. Vi har även ett praktiskt arbete i no-ämnena där vi arbetar med NTA-lådor. Det innebär att våra elever arbetar med praktiska moment varvat med teori för att få en ökad förståelse för NO. 

Förvaltning för livslångt lärande är Kumla kommuns största förvaltning med drygt 800 anställda. Förvaltningen har verksamhet för barn i åldrarna 0-20 år. Skolverksamheten består av förskola, fritidshem, grundskola, grundsärskola, gymnasium och vuxenutbildning och omfattar över 2 300 elever. Kumla kommun är en expansiv kommun som ständigt jobbar med att utveckla sina verksamheter. 

 

 

Arbetsuppgifter

Vi söker en rektor till Stene och Hardemo skola om vill vara med och skapa den bästa tänkbara grunden för våra barn och ungdomars lärande. Du arbetar i team med andra rektorer i det Västra skolområdet. I Kumla skolors systematiska utvecklingsarbete, Kunskap i fokus, arbetar rektor och pedagoger bl.a utifrån bedömning för lärande, klassrumsobservationer och digitalisering. 

Vi söker dig som är en skicklig pedagogisk ledare och rektor till Stene skola F-6 och Hardemo skola F-6. Vi förväntar oss att du kan skapa goda förutsättningar för pedagogerna och att du utvecklar verksamheterna med fokus på elevernas lärande. Hardemo skola är en liten skola på landet strax väster om Kumla. Stene skola ligger i Åbytorp, i nya och delvis renoverade lokaler. I rollen som rektor har du verksamhetsansvar, personalansvar, arbetsmiljöansvar och ekonomiskt ansvar för ditt område som inkluderar 30 medarbetare och 203 elever. 

Som stöd i ditt arbete har du utöver centrala resurser i form av HR och ekonomi, administrativt stöd (50%) som finns placerad på skolan. Du ingår i ett rektorsteam som består av ett flertal rektorer från F-6 samt 7-9. Som rektor kommer du även att ingå i ledningsgruppen på förvaltningsnivå tillsammans med övriga rektorer samt verksamhetschef. Det finns goda förutsättningar att få både stöd och utmaning i Kumlas verksamheter. Vi vill också erbjuda våra rektorer kompetensutveckling genom både interna och externa utbildningar

 

 

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och erfarenhet av att arbeta med skolutvecklingsfrågor. Det är meriterande om du har gått rektorsutbildning (statlig eller motsvarande). 

Vi förväntar oss att Du : 
- har tidigare erfarenhet av arbete inom grundskolan 
- är en kommunicerande och närvarande ledare 
- vill arbeta med skolutveckling genom systematiskt kvalitetsarbete 
- har god förmåga att stödja pedagogerna i deras arbete för att förbättra elevernas resultat 
- har ett tydligt arbetsgivarperspektiv och ser din verksamhet som en del av helheten i Kumlas kommun 
- samarbetar och eftersträvar ett ständigt lärande både hos dig själv, hos medarbetare och elever 

Vill du vara med att utveckla det livslånga lärandet, välkommen med din ansökan redan idag! 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Erfarenhet

Ingen erfarenhet krävs

 

 

Övrigt

Du söker tjänsten via Offentliga jobbs elektroniska ansökningsblankett. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. 

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings- och rekryteringsföretag. 

Kumla kommun är en tillväxtkommun som ligger centralt i Örebro län och har snart 22 000 invånare. I kommunen finns framgångsrika företag, ett rikt kultur- och fritidsutbud, god kommunal service samt utmärkta kommunikationer. Kumlas Vision 2025 innebär att vi alltid strävar efter att vara lite bättre. Genom att växa smart, satsa på barn och unga, ta hand om våra invånare och att ta tillvara på den närhet som finns blir vi lite bättre.

 

 

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

 

 

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-08-11

Arbetsgivarens referensnummer: Fll 133/2019

 

 

Upplysningar lämnas av

Ann-Sofie Vennerstrand
Förvaltningschef
Telefon: 019588300

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås genom service center.
Telefon: 019588000

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 11 augusti . Arbetsort : Kumla

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Kumla kommun

Alla jobb hos Kumla kommun

Liknande jobb Söker du ditt första rektorsuppdrag eller är du redo för en ny utmaning?