Kumla kommun

Rektor till Malmens skola

Är du rektorn som brinner för pedagogiskt ledarskap och kulturell mångfald? Kan du genom kreativitet och engagemang skapa delaktighet och intresse för skolutveckling? Sök tjänsten till oss som rektor på Malmens skola F-6! 

Malmens skola är en F-6 skola mitt i Kumla tätort. Den byggdes 1956-1957 och de första eleverna flyttade in hösten 1957. Sedan 2017 har Malmen arbetat tillsammans med Skolverket och Umeå universitet i projektet ”Samverkan för bästa skola”. Arbetet har inneburet ett målmedvetet och aktivt arbete för förbättrat systematiskt kvalitetsarbete med fokus på undervisningskvalitet för att nå ökad måluppfyllelse. Skolan har förutom utbildning i att utveckla det systematiska kvalitetsarbetet fått direkt coachning i klassrummet som gett mycket goda effekter. 

Malmens skola är centralt belägen i Kumla och det är enkelt att pendla med tåg/buss till Malmens skola, då vi ligger ca 800 m från tågstationen. Skolan har idag ca 150 elever och en årskull i varje årskurs. Majoriteten av eleverna bor i skolans upptagningsområde. Området och skolan präglas av kulturell och språklig mångfald, där lärare och elever representerar ett tjugotal olika språktillhörigheter. På Malmen är personalstyrkan fördelad på lärare, specialpedagog, SVA-lärare, förskollärare, fritidspedagoger, barnskötare och elevassistenter. Malmens skola har tillgång till en komplett Elevhälsa, bestående av rektor, skolsköterska, kurator, specialpedagog och skolpsykolog. Personalen är organiserad i ett arbetslag, F-6 för att nyttja alla kompetenser på bästa sätt. 

Kumlas skolor har ett gemensamt utarbetat systematiskt kvalitetsarbete, Kunskap i fokus. Utvecklingsarbetet genomförs på alla nivåer och ska genomsyra all verksamhet inom förvaltningen. Genom att analysera resultat och utveckla undervisningens kvalitet efter regelbundna verksamhetsbesök skapar vi bättre möjligheter för Kumlas elever att nå skolans mål. Vi arbetar med att digitalisera våra verksamheter och på 4-6 har alla elever tillgång till en egen dator. Barn och unga ska alltid få det bästa, därför strävar vi hela tiden efter att förbättra och utveckla verksamheten. 

 

 

Arbetsuppgifter

Vi söker en rektor till Malmens skola som vill vara med och skapa den bästa tänkbara grunden för våra barn och ungdomars lärande. Som rektor i Kumla kommunen ingår du tillsammans med övriga rektorer och verksamhetschefer i ett nära kollegialt samarbete. 

Skolans rektor har förstelärare och ledningsgrupp som stöttning. Det skapar goda förutsättningar för rektor att utveckla, den relativt lilla, skolans arbete mot ökad måluppfyllelse. Som rektor har du förutom dina rektorskollegor och verksamhetschef stöd av en administrativ resurs på 50%. Du har även tillgång till stödfunktioner i personal- och ekonomifrågor. 

 

 

Kvalifikationer

Den rektor vi söker ska vara intresserad av och insatt i modern skolforskning samt en skolutvecklare med god förmåga att leda pedagogiskt utvecklingsarbete mot högt ställda mål. Du är en driven chef som tycker om att leda och vara du har en högskoleutbildning med pedagogisk inriktning samt rektorsutbildning. 

Vi förväntar oss att Du : 
-Har intresse för och /eller erfarenhet av arbete i mångkulturella skolmiljöer 
- Har tidigare erfarenhet av arbete inom grundskolan 
- Har erfarenhet av att vara rektor 
- Är en kommunikativ och närvarande ledare 
- Vill arbeta med skolutveckling genom systematiskt kvalitetsarbete 
- Har god förmåga att stödja pedagogerna i deras arbete för att förbättra elevernas resultat 
- Har ett tydligt arbetsgivarperspektiv och ser din verksamhet som en del av helheten i Kumla kommun 
- Samarbetar och eftersträvar ett ständigt lärande både hos dig själv, hos medarbetare och elever 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vill du vara med att utveckla det livslånga lärandet, välkommen med din ansökan redan idag! 

Erfarenhet

Erfarenhet krävs

 

 

Övrigt

Du söker tjänsten via Offentliga jobbs elektroniska ansökningsblankett. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. 

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings- och rekryteringsföretag. 

Kumla kommun är en tillväxtkommun som ligger centralt i Örebro län och har snart 22 000 invånare. I kommunen finns framgångsrika företag, ett rikt kultur- och fritidsutbud, god kommunal service samt utmärkta kommunikationer. Kumlas Vision 2025 innebär att vi alltid strävar efter att vara lite bättre. Genom att växa smart, satsa på barn och unga, ta hand om våra invånare och att ta tillvara på den närhet som finns blir vi lite bättre.

 

 

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

 

 

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-08-11

Arbetsgivarens referensnummer: Fll 134/2019

 

 

Upplysningar lämnas av

Ann-Sofie Vennerstrand
Förvaltningschef
Telefon: 019588300

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås genom service center.
Telefon: 019588000

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 11 augusti . Arbetsort : Kumla

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Kumla kommun

Alla jobb hos Kumla kommun

Liknande jobb Rektor till Malmens skola