Kumla kommun

Lärare till Malmens flexenhet

Är du läraren som har lätt för att skapa relationer och bidrar till arbetslaget genom att vara en lagspelare? Kan du genom kreativitet och engagemang skapa delaktighet och intresse för lärande? Är du legitimerad lärare? Sök tjänsten som lärare till oss på Malmens skola F-6! 

Malmens skola är en kommunal F-6 grundskola som är centralt belägen i Kumla. Skolan har idag ca 150 elever och en årskull i varje årskurs. Det är enkelt att pendla med tåg/buss till Malmens skola, då vi ligger ca 800 m från tågstationen. Majoriteten av eleverna bor i skolans upptagningsområde. Området och skolan präglas av kulturell och språklig mångfald. På Malmen är personalstyrkan fördelad på lärare, specialpedagog, SVA-lärare, förskollärare, fritidspedagoger, barnskötare och elevassistenter. Malmens skola har tillgång till en komplett Elevhälsa, bestående av rektor, skolsköterska, kurator, specialpedagog och skolpsykolog.

 

 

Arbetsuppgifter

Som lärare på Malmens skola arbetar du med hela människan, vilket innebär att du måste ha ett intresse av individen och inte bara undervisning. Det är med ditt relationella ledarskap våra elever har förutsättningar att växa i kunnande och som individer. 

Tjänsten som lärare på Flexenheten innebär att arbeta med elever från åk 1-6 som är i behov av extra stöd, delar av sin skoldag. Utifrån din behörighet finns en flexibilitet i tjänstens upplägg. I Flexenheten arbetar du och eleven/eleverna med det material som behandlas på ordinarie lektion. Detta i samråd med undervisande lärare. Eftersom Flexenheten inte är en fast punkt för eleven, är det viktigt att hen behandlar samma material som övriga elever på ordinarie lektion, då eleven successivt ska slussas tillbaka. Syftet med Flexenheten är att alla barn ska nå så långt som möjligt i sitt lärande utifrån sina förutsättningar. 

På Malmens skola har varje elev i åk 4-6 utrustats med en Chromebook och arbetar bl. a. i systemet Google Suite for Education. Tanken är att åk 1-3 under nästa läsår också kommer att utrustas med Chromebooks. Du som lärare på Malmens skola har tillsammans med eleverna stora möjligheter att vara med och påverka samt driva skolans digitalisering framåt. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
- planera, genomföra, utvärdera och analysera undervisningen för/med eleverna 
- ha ett stort intresse för didaktiska frågor, där elevens lärande är i centrum 
- samarbeta med- och ingå i ett arbetslag där alla ansvarar för lagets elever 
- använda metoder och arbetssätt som leder till bästa möjliga måluppfyllelse 
- stödja elevers sociala utveckling 
- skapa god miljö för lärande 
- hålla dig uppdaterad om aktuell forskning inom ditt verksamhetsområde 
- känna till och följa verksamhetens gällande lagar, policys och rutiner 
- arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns 

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i åk F-3 och/eller åk 4-6 och tycker om att samarbeta i arbetslag runt elever, med vårdnadshavare, skolledning och övrig personal på skolan. Vi söker dig som är trygg, stabil och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du har lätt att skapa relationer och värdesätter olikheter. Du förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du har förmågan att skapa engagemang och delaktighet. Det är meriterande om du har vana av att arbeta språk- och kunskapsutvecklande, samt har en vana att arbeta med digitala verktyg med elever. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag! 

Erfarenhet

Ingen erfarenhet krävs

 

 

Övrigt

Du söker tjänsten via Offentliga jobbs elektroniska ansökningsblankett. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. 

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings- och rekryteringsföretag. 

Kumla kommun är en tillväxtkommun som ligger centralt i Örebro län och har snart 22 000 invånare. I kommunen finns framgångsrika företag, ett rikt kultur- och fritidsutbud, god kommunal service samt utmärkta kommunikationer. Kumlas Vision 2025 innebär att vi alltid strävar efter att vara lite bättre. Genom att växa smart, satsa på barn och unga, ta hand om våra invånare och att ta tillvara på den närhet som finns blir vi lite bättre.

 

 

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: Höstterminen 2019 eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1. Ferietjänst

 

 

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-08-11

Arbetsgivarens referensnummer: Fll 131/2019

 

 

Upplysningar lämnas av

Angelica Landmark
Rektor
Telefon: 019-588534
E-post: 
angelica.landmark@kumla.se

Albin Bolinder
Biträdande rektor
Telefon: 019-586871
E-post: 
albin.bolinder@kumla.se

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare nås via kommunens servicecenter
Facklig företrädare
Telefon: 019-58 80 00

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 11 augusti . Arbetsort : Kumla

Kategorier : Grundskollärare


Senaste jobben från Kumla kommun

Alla jobb hos Kumla kommun

Liknande jobb Lärare till Malmens flexenhet