Karlskoga kommun

Modersmålslärare och studiehandledare i albanska – var med och utveckla framtidens skola

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Omfattning:

Deltid

Sista ansökningsdag:

2024-08-04

Arbetsplats:

Karlskoga kommun, Skolförvaltningen

Kommun:

Karlskoga

Yrkeskategori:

Modersmålslärare/Modersmålspedagog

Referensnummer:

BUN 2024-00299

Kontakt:  

Jessica Melin

Enhetschef Modersmålsenheten

jessica.melin@karlskoga.se 

0586-61635

Facklig företrädare:  

Sveriges lärare, expedition

karlskoga@sverigeslarare.se 

0586-621 27

 

Om arbetsplatsen

Att utveckla eller utvecklas. Det är inte frågan. Hos oss är det självklart att du får göra både och: växa i din yrkesroll och samtidigt vara med och utveckla Karlskoga tillsammans med dina kollegor. Är du nyexaminerad lärare så ingår handledning av en mentor under ditt första år. Om du studerar till lärare finns det också goda förutsättningar att kombinera arbete med studier. Som lärare i Karlskoga kommuns skolor har du möjlighet att fortsätta din professionella utveckling och göra karriär. Du kan bland annat bli VFU-handledare eller förstelärare och vi tillämpar distribuerat ledarskap med ansvar för olika utvecklingsgrupper. I vår natursköna stad händer det mycket spännande just nu. Här har du alltid nära till både vacker natur och den högteknologiska industrinäringen. Vi erbjuder dig en välkomnande arbetsplats där människor och innovationer får växa. Modersmålsenheten har sin placering på Skrantaskolan i södra Karlskoga, men i tjänsten ingår undervisning på flera skolor. Studiehandledning ges oftast dagtid under lektionstid medan modersmålsundervisning sker efter ordinarie skoltid. Detta innebär arbete på sina eftermiddagar och kvällar. Vår enhet ger ungefär 550 elever modersmålsundervisning i 19 språk. Vi som jobbar på modersmålsenheten är ett välfungerande och öppet team som regelbundet träffas och delar erfarenheter. Vi har nära till beslut och en kultur där vi stöttar, kompletterar och lär av varandra. Vi värdesätter våra kollegor och tilliten till varandra. Välkommen till ett meningsfullt arbete där du verkligen kan göra skillnad!

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att undervisa i ämnet modersmål albanska samt vid behov ge studiehandledning i flera ämnen inom skolformerna grundskola, anpassad grundskola, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola.

I dina arbetsuppgifter ingår:

- att planera, genomföra och följa upp undervisningen i ämnet modersmål albanska

- att analysera undervisning och resultat

- att ge studiehandledning på albanska vid behov

- att ha kontinuerlig kontakt med vårdnadshavare

- att bidra till skolutveckling

- samarbete med undervisande lärare kring studiehandledning

- samarbete med elevhälsoteam, skolledning och externa

- skolövergripande värdegrundsarbete

- arbetslagsarbete

- arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som används i kommunen.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad modersmålslärare i albanska. Förutom att du har albanska som modersmål, behärskar du det svenska språket på så sätt att du kan kommunicera med elever, kollegor och vårdnadshavare samt att du skriftligt kan dokumentera det som verksamheten kräver. Du har god kunskap om och ett stort engagemang för modersmålsundervisning och vill motivera och stimulera eleverna till att öka sina kunskaper i modersmålet. Som studiehandledare bör du ha god insikt i svenska skolsystemet och ha goda ämneskunskaper. Du är en trygg och tydlig ledare i klassrummet och har lätt för att skapa och underhålla goda relationer till elever, kollegor och vårdnadshavare. Du värdesätter och bidrar till ett gott samarbete genom att ha ett öppet, tillmötesgående och problemlösande förhållningssätt. Du är strukturerad och har förmåga att planera, organisera och analysera elevernas lärande samt din undervisningsstruktur på ett effektivt sätt som leder till önskade resultat. För att kunna bidra i modersmålsenhetens fortsatta digitala utveckling förväntas du besitta goda IT-kunskaper och lätt kunna ta dig an olika digitala system. Har du erfarenhet av att arbeta med språkutvecklande arbetssätt eller svenska som andraspråk är det meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort och tillgång till egen bil är önskvärt men ej ett krav.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

10-20 %

Tillträde 2024-08-08 eller enligt överenskommelse.

Tidsbegränsad anställning 6 månader eller längre.

 

Övrigt

Timavlönad. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer i denna rekrytering. I Karlskoga kommun finns tio grundskolor och en anpassad grundskola. Läs mer på Jobba som lärare. Registerkontroll För att få arbeta inom förskola, skola samt ungdoms- och fritidsverksamhet ska du, enligt lagen om registerkontroll lämna registerutdrag från polisens belastningsregister. Du ska själv begära utdrag hos Rikspolisstyrelsen med blanketten "Utdrag ur belastningsregistret" i blankettarkivet från polisens webbplats.

 

 

Ansök nu 

 

Sista ansökningsdag : 4 augusti . Arbetsort : Karlskoga

Kategorier : Modersmålslärare


Senaste jobben från Karlskoga kommun

Alla jobb hos Karlskoga kommun

Liknande jobb Modersmålslärare och studiehandledare i albanska – var med och utveckla framtidens skola