Jönköpings kommun

Speciallärare till Råslätts skolområde

Välkommen till Råslätts skolområde! 

Vårt skolområde består av Råslättsskolan, en nybyggd F-6 skola med 500 elever och Grästorpsskolan som är en F-3 skola med 100 elever. Råslättsskolan är en mångkulturell skola med många språk och här är fritidshem integrerade i skolan. Skolan har även en förberedelseklass för nyanlända elever åk 3-6. I närområdet finns fantastiska resurser och vi har tillgång till skridskobana, badhus, skog, idrottsplats, aktivitetsarena och fotbollsplan. Grästorpsskolan är en familjär och liten skola där alla känner alla.

 

På Råslätts skolområde kommer vi att utveckla och utöka vår specialpedagogiska kompetens inom EHT. Vi söker nu ytterligare en speciallärare som vill ta sig an våra härliga elever inom Råslätts skolområde.

 

På hela skolområdet finns en engagerad personalstyrka på ca 105 anställda som sätter stort värde i att samarbeta och göra skillnad. Ett fantastiskt skolområde helt enkelt.

 

 

Det här får du arbeta med 

Du arbetar med grundskolans elever på Råslätts skolområde som speciallärare i åk F-6. Som speciallärare kommer du att ingå i elevhälsoteamet. I ditt uppdrag samarbetar du bland annat med övergripande specialpedagoger och befintlig speciallärare. Ett unikt tillfälle att göra skillnad!

 

I uppdraget ingår arbete med elever i behov av anpassningar och särskilt stöd. Detta kan ske i klassrummet, i mindre grupp eller en till en. I uppdraget ingår även att, tillsammans med EHT, planera, genomföra, följa upp och utvärdera det specialpedagogiska arbetet på skolan. Du ska kunna bidra och handleda lärare kring arbetet med pedagogiska kartläggningar och extra anpassningar.

 

Du som är intresserad av att arbeta i team, vill driva utveckling inom det specialpedagogiska fältet och känner att du kan påverka elevernas förutsättningar för lärande är välkommen att söka anställning hos oss.

 

 

Vi söker dig 

Vi söker dig som är behörig speciallärare med grundskollärarbakgrund. Som person tillför du entusiasm, energi och lust i arbetet. Du har lätt för att samarbeta och bygga relationer. Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa och utvecklas. Du känner en stolthet för ditt arbete och vill göra skillnad. Du ska ha grundläggande IT-kompetens.

 

 

Bra att veta 

Intresserade lärare och förstelärare med lärarexamen är också välkomna att söka. Vi erbjuder introduktion och mentor för nya medarbetare.

 

Under läsåret arbetar vi tillsammans med Skolverket i satsningen ”samverkan för bästa skola”, en kompetensutveckling genom kollegialt lärande kring tillgänglig utbildning.

 

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetarevisar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till beställning av belastningsregister här. 

 

 

Upplysningar 

Athanasios Serakis, rektor: 036-10 24 56

Lärarförbundet: 036-10 50 00

 

 

Förvaltning

Utbildningsförvaltningen

Arbetsplats

Råslätts skolområde

Anställningsform

Tillsvidare

Omfattning

100%

Tillträdesdag

Enl överenskommelse

Sista ansökningsdag

2019-05-06

Referensnr

19-60-0879

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 6 maj . Arbetsort : Jönköping

Kategorier : Speciallärare och specialpedagoger


Senaste jobben från Jönköpings kommun

Alla jobb hos Jönköpings kommun

Liknande jobb Speciallärare till Råslätts skolområde