Jönköpings kommun

Speciallärare, förstelärare

Arbetsplatsbeskrivning 

Är det dags för dig att prova något nytt? Vill du ha roligt på jobbet? Vill du nå ännu större framgångar i ditt arbete? Vill du ingå i ett välfungerande arbetslag? Vill du också få möjlighet att verka som förstelärare? Då ska du arbeta hos oss på Nyarpsskolan! Vi behöver nu en speciallärare med engagemang och arbetsglädje till vår nya särskola.

 

Nyarpsskolan är en F-6 skola med särskoleverksamhet. Vi stöttar och utvecklar cirka 300 elever. Skolan ligger inbäddad i ett lugnt och grönskande villaområde mitt i Bankeryd. Vi har nära till busshållplats och det är täta förbindelser in till Jönköping. Tillsammans är vi ca 44 personer på området. Vår skola tillhör Attarpsspåret. Ett spår med höga resultat, skickliga pedagoger och så klart fantastiska elever. Vi arbetar tillsammans utifrån grundskolans fyra ledord empati, intuition, ansträngning och avgränsning.

 

 

Arbetsuppgifter 

Som speciallärare i grundsärskolan förstår och utvecklar du varje elev utifrån specifika förutsättningar. I uppdraget ligger även att organisera verksamheten tillsammans med elevassistenter och skapa en balans där undervisning står i fokus. Som speciallärare har du huvudansvaret för undervisningen och bedömning enligt grundsärskolans styrdokument. Du ansvarar också för handledning av kollegor. Arbetet ställer krav på engagemang och ett intresse för just de eleverna som går här. Som speciallärare blir du en resurs till vårt elevhälsoteam där dina tankar och erfarenheter kommer vara mycket viktiga. Tillsammans utvecklar vi vår skola!

 

Som förstelärare kan det också ingå andra uppdrag som att stödja och utveckla lärare i deras undervisning eller att initiera och leda projekt i syfte att förbättra undervisningen.

 

 

Kompetenskrav 

Om du enbart söker speciallärartjänst gäller:

 

Du som söker har lärarlegitimation att undervisa i årskurs 1-6 och har utöver din lärarexamen en speciallärarutbildning med inriktning särskola. Alternativt är du en legitimerad lärare med erfarenhet av att arbeta i grundsärskola/träningskola. Vi ser gärna att du har goda kunskaper avseende alternativa lärverktyg. För att lyckas i din roll har du förmåga att sätta dig in i elevernas situation och kan möta dem där de befinner sig. Du är också empatisk och har god samarbetsförmåga. Kreativitet är ett ledord för dig.

 

Är du också intresserad av att bli förstelärare gäller följande kompetenskrav:

 

- du är legitimerad lärare,

- genom dokumentation kan redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar som lärare i skolväsendet,

- har visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat,

- har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen, och

- även i övrigt bedöms som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen

 

 

Rekryteringsprocessen till förstelärartjänst 

Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför tjänsten söks, beskrivning av kunskaper inom IKT (informations- och kommunikationsteknik) och akademiska meriter. Förutom det personliga brevet ska ansökan också innehålla:

 

- CV

- Lärarlegitimation

- Examensbevis

- Studieintyg (Ladok)

- Utlåtande förstelärare från din rektor (gäller för ej meriterade)

 

Du som söker ansvarar själv för att dela ut blanketten om utlåtande till rektor som efter att besvarat den skickar in enkäten per mail till maria.sparf@jonkoping.se

 

 

Övrigt 

Ansökan till förstelärare sker i två steg. Din ansökan behandlas och efter det kan du som inte redan är förstelärare bli erbjuden att genomgå en meritering till förstelärare. Mer information och de handlingar som behövs till din ansökan som förstelärare finns på vår hemsida www.jonkoping.se, sök förstelärare.

 

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här. Rekrytering kommer att ske löpande under ansökningstiden.

 

 

Upplysningar 

Information förstelärartjänst 

Maria Sparf, tfn 036-10 24 23, maria.sparf@jonkoping.se

 

Övrig information 

Rektor

Marika Eskdahl, tfn 036-10 65 36, marika.eskdahl@jonkoping.se

 

Lärarförbundet 

Linn.Pettersson, tfn 10 65 06, linn.pettersson@jonkoping.se

 

 

Förvaltning

Utbildningsförvaltningen

Arbetsplats

Nyarpsskolan

Anställningsform

Tillsvidare

Omfattning

100%

Tillträdesdag

2019-08-12

Sista ansökningsdag

2019-05-05

Referensnr

19-60-0890

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 5 maj . Arbetsort : Jönköping

Kategorier : Speciallärare och specialpedagoger


Senaste jobben från Jönköpings kommun

Alla jobb hos Jönköpings kommun

Liknande jobb Speciallärare, förstelärare