Haparanda stad

Klasslärare till Språkskolan

Haparanda är spännande. Vi har ett unikt samarbete med tvillingstaden Torneå vilket ger oss 32 000 invånare och gränslösa möjligheter. Här möts svenska och finska språken och kulturerna, gränshandeln, älven, havet och en livlig ström av människor. 


Vi gillar våra medarbetare och värnar om en bra arbetsmiljö genom att erbjuda friskvårdssatsningar och en rökfri arbetstid. Du har goda möjligheter till utveckling och bra förmåner.    

 

Språkskolan är en tvåspråkig grundskola som Haparanda stad och Torneå stad/Finland driver gemensamt. Hälften av eleverna kommer från resp. land. Därför ska sökanden behärska både svenska och finska. I sin verksamhet följer skolan föreskrifterna för det svenska skolsystemet och jämkar ihop i sin undervisning den finska och svenska grundskolans målsättning och ämnesinnehåll.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att jobba på Språkskolan som klasslärare lågstadiet, i en svensk klass men kunskaper i finska språket är ett krav. Du kommer att arbeta i ett arbetslag och ansvarar för planering, genomförande och utvärdering av undervisningen enligt styrdokument. Du är även mentor. Mentorskap ser vi som en viktig del i lärarens uppdrag. Tillsammans ska vi arbeta för ett aktivt relationsskapande arbetssätt. För oss är det viktigt att våra elever känner trygghet genom att pedagogerna arbetar i arbetslag där varje ämneslärare bidrar med undervisning utifrån kompetens. Du kommer att arbeta i en trivsam skola där det är nära samverkan mellan alla pedagoger.

 

 

Personliga egenskaper

Du har en god pedagogisk förmåga och kan inspirera och engagera elever till lärande utifrån deras olika behov och kan variera din undervisning. Vidare har du lätt att skapa förtroende med elever. Du värdesätter ett nära samarbete med kollegor, elever, föräldrar och skolledning och är lyhörd för andras kunskaper. Du strävar efter att alltid utveckla din undervisning och delta i det kollegiala lärandet. Du ser den röda tråden som viktig, exempelvis genom att möta eleverna och följa dem över tid.

Du tycker att det är inspirerande och utvecklande att arbeta med elever. Du är en kreativ person, som tycker om ungdomar och sätter eleven i centrum. Du är ansvarstagande, strukturerad och kvalitetsmedveten. Du tar egna initiativ och vill vara med och stötta elever så att de når sina mål. Du har ett positivt och inkluderande förhållningssätt, god samarbetsförmåga och kommunicerar utifrån ett lösningsfokuserat perspektiv i varje möte med kollegor, elever och föräldrar.

Vi söker just dig som vill arbeta mot målet att bli Norrbottens bästa skola

 

 

Krav

Utbildad lärare och kunskaper i finska språket

 

Meriter

Lärarlegitimation och god kunskap om det svenska skolsystemet är meriterande.

 

Välkommen med din ansökan snarast möjligt då vi tillämpar löpande urval.

 

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

190813

Löneform

Månadslön, individuell lönesättning

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Haparanda

Län

Norrbottens län

Land

Sverige

Referensnummer

2019/78

Kontakt

  • Rektor, Seija Fjellvind, 0922-26110

Facklig företrädare

  • Fackliga Företrädare nås via växeln, 0922-26000

Sista ansökningsdag

2019-06-25

 

 

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : För 15 timmar sedan . Arbetsort : Haparanda

Kategorier : Grundskollärare


Senaste jobben från Haparanda stad

Alla jobb hos Haparanda stad

Liknande jobb Klasslärare till Språkskolan