Gislaveds kommun

Töråsskolan söker lärare till förskoleklassen

Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare - goda utvecklingsmöjligheter - förutsättningar för att du ska må bra.

 

 

Beskrivning

Som medarbetare i Gislaveds kommun är du medskapare på din arbetsplats. Du ges möjlighet och förväntas att bidra till verksamhetens utveckling genom din kunskap och erfarenhet. Hos oss är respekt för olikheter och alla människors lika värde grundläggande. 

 

Töråsskolan ligger i Anderstorp och är en F-6 skola med ungefär 180 elever. På skolan arbetar ca 35 pedagoger. Skolan är indelad i arbetslag, ett arbetslag / årskurs. Mötestid finns en eftermiddag / vecka för alla personal som arbetar i arbetslaget. Det är en viktig tid då både uppföljning och arbetet för kommande veckor planeras tillsammans.

 

Töråsskolan fritidshem är indelat i två avdelningar. Backen för de yngre eleverna och Kullen för de äldre eleverna. Undervisningen för eftermiddagens fritidstid planeras oftast på förmiddagstid vid ett längre pass en förmiddag i veckan. På Töråsskolan arbetar vi utifrån ett heldagslärande där våra verksamheter berikar varandra.

 

På Töråsskolan har vi två välutrustade slöjdsalar för trä- och metall slöjd samt för textilslöjd. Salarna används i huvudsak av våra egna elever både på skoltid och på fritidstid. Töråsskolan har en fullstor idrottshall för vår idrottsundervisning och för vår undervisning under fritidstiden.

 

Töråsskolans verksamhetsmål för 2018-2019 var att skapa tillgängliga lärmiljöer i våra verksamheter där det sker ett lärande för eleverna. Vår vision är: Trygga och tillitsfulla relationer mellan elever och pedagoger där tillgängliga lärmiljöer resulterar i maximal måluppfyllelse.

 

Under hösten 2018 kvalitetsgranskades Töråsskolan av Skolinspektionen, beslutet finns att läsa på Skolinspektionens hemsida. Våra flexibla klassrum, vårt arbete kring trygghet och studiero, arbetet kring EHM mm ligger till grund för beslutet som var mycket positivt och glädjande !

 

Trygghet, kunskap och glädje ! är tre ord som Töråsskolan stämmer väl in på.

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer att ske löpande.

 

 

Arbetsuppgifter

Att arbeta som lärare i förskoleklassen innebär att följa och planera undervisningen utifrån barngruppens nivå/behov samt utifrån läroplanen. Hösten 2019 kommer det att innebära att vara ansvarig för skolverkets nya obligatoriska kartläggningsmaterial och dess genomförande. Att utgå ifrån kartläggningsmaterialets resultat och planera undervisningen därifrån.

 

På Töråsskolan arbetar två förskollärare samt en fritidspedagog med förskoleklassen. Vi utannonserar en 100% tjänst och det innebär 20% på fritids. För dig som vill arbeta 100% blir arbetsuppgifterna att öppna på fritids 8 timmar/vecka. Att vara en drivande del i förskoleklassens arbetslag och bidra med att säkerställa kvalitén är en självklar arbetsuppgift. 

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig för att undervisa i förskoleklassen. Du kan vara utbildad förskollärare eller grundskollärare med behörighet för förskoleklassen. Gärna med erfarenhet men om du är nyutbildad är detta en möjlighet för dig att växa i rollen som lärare i förskoleklass då du har behörig kollega och hög behörig övrig personal på skolan att rådfråga.

 

Ditt medarbetarskap är djupt förknippat med din förmåga att samarbeta och delta i din och verksamhetens utveckling. Hos oss innebär det att du har ett gott samarbete med chef och kollegor, både på den egna arbetsplatsen och i övriga kommunkoncernen. Du bemöter alla med hög servicenivå, vänlighet och hög kvalitet genom kund- och servicefokus. Du tar ansvar för att göra dig delaktig i verksamhetsfrågor och är lösningsorienterad.

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på medarbetarskap överensstämmer med vår.

 

Vill du vara en del av vår framgång? Välkommen med din ansökan!

 

I Gislaveds kommun är heltid en rättighet och därför annonseras lediga tjänster* på heltid. När verksamheten kan tillgodose deltid är det givetvis en möjlighet. 

 

*tjänster som är kortare än 3 månader samt vissa befattningar kan undantas.

 

Inför rekryteringsarbetet har Gislaveds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

 

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Ht 2019

Löneform

Enligt avtal

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Anderstorp

Län

Jönköpings län

Land

Sverige

Referensnummer

2019/353

Kontakt

  • Anna Lindsten, 0371-82748

Facklig företrädare

  • Facklig företrädare nås via kontaktcenter, 0371-810 00

Sista ansökningsdag

2019-08-18

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 18 augusti . Arbetsort : Gislaved

Kategorier : Förskollärare Lärare för yngre åldrar


Senaste jobben från Gislaveds kommun

Alla jobb hos Gislaveds kommun

Liknande jobb Töråsskolan söker lärare till förskoleklassen