Falu kommun

Lärare F-3 Slättaskolan

Nu har du chansen att få bli en av våra nya medarbetare och en viktig del i vår organisation!

 

Slättaskolan är en grundskola som ligger ungefär 3 km från centrum. Skolan har en stimulerande och varierande närmiljö med skog och sjöar inom gångavstånd, som vi använder oss av i undervisningen under alla årstider.  På Slättaskolan går drygt 500 elever. Kring dessa elever arbetar i dag cirka 40 pedagoger under skoldagen och cirka 20 fritidspedagoger/fritidsledare på fritidshemmet. På Slättaskolan har man förmånen att få samarbeta med behöriga, kompetenta och engagerade kollegor. Vi har legitimerade undervisande grundskollärare/förskollärare i samtliga klasser vilket bidrar till trygghet och kvalitet i vår verksamhet.   

 

Vår målsättning är att vara en skola där goda kunskapsresultat kombineras med hög trivsel och gemenskap. Hos oss är eleverna i centrum och de uppmuntras till självständighet, kreativitet och eget ansvar. I allt arbete ska vi bidra till att eleverna får möjlighet att växa till människor som känner stolthet och nöjdhet med både sitt skolarbete och sin personliga utveckling. För oss är trygghet, gruppen och vi-känslan centrala begrepp. En självklar utgångspunkt i vårt arbetet är förståelsen för att olika är bra. 

 

På Slättaskolan tror vi på, och arbetar för ett nära kollegialt samarbete. Vi tror att samverkande pedagoger i ett klassrum gynnar elevens inlärning och kunskapsutveckling samtidigt som det ger förutsättningar till kollegialt lärande. Vi arbetar i pedagogiska team kring våra elever. 

 

Vi arbetar gemensamt för ett öppet och positivt klimat där vi tillsammans skapar förutsättningar för skolutveckling. För oss är det pedagogiska samtalet och den gemensamma reflektionen viktiga delar i vår vardag. Vår målsättning är att vara en arbetsplats som varje anställd vill utveckla, en arbetsplats där åsikter blir lyssnade på, där de anställdas resurser tillvaratas och en arbetsplats som ger utrymme för personlig utveckling.

 

Sedan hösten 2018 är Slättaskolan  partnerskola till Högskolan Dalarna. Det innebär att skolan är utvald att tillsammans med högskolan Dalarna ansvara för den verksamhetsförlagda utbildningen för lärarstuderande.

 

 

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare med behörighet i F-3 alternativt en förskollärare.
Du kommer att arbeta i ett arbetslag med ansvar för cirka 75 elever i åk F-2 där ditt specifika uppdrag detta läsår är förskoleklassen. I förskoleklassen är ni två lärare som tillsammans delar på ansvaret för klassen. I ditt uppdrag ingår bland annat att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument, enskilt och tillsammans med arbetslaget som du tillhör. Du samarbetar med övrig skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete. 

 

 

Kvalifikationer

 • Legitimerad lärare med grundlärarexamen F-3 alternativt legitimerad förskollärare
 • Du ska vara väl förtrogen med skolans styrdokument.
 • Du ska ha goda kunskaper om språkutveckling.
 • Du ska ha goda kunskaper om språklig medvetenhet och barns skriftspråkliga utveckling.
 • Du har kunskapen och förmågan att skapa en tillgänglig lärmiljö för alla elever.
 • Du ser möjligheter istället för hinder och är öppen för förändringar.
 • Du ska ha ett kreativt och nyfiket förhållningssätt.
 • Du ska ha en god samarbetsförmåga.

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är tydlig i ditt ledarskap och har en god struktur i din undervisning. Du är bra på att leda och motivera eleverna att i samspel med dig hitta effektiva vägar för att nå gemensamma mål. Du är duktig på att arbeta med relationer som grund för din undervisning. Du är en person som är lätt att samarbeta med men som också kan fatta självständiga beslut i det dagliga arbetet. Du har förmågan att vara flexibel och anpassa dig till nya situationer. Du är bra på att lyssna och kommunicerar på ett sätt så att alla ges möjlighet att delta och vara aktiva.

 

Meriterande kvalifikationer

Vi ser gärna att du har behörighet från förskoleklass till och med årskurs 3.

Erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg i undervisningen så som chromebooks, ipads och Google Suits

 

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning på heltid från den 12 augusti eller enligt överenskommelse. Lärarlegitimationen och behörigheter bifogas ansökan. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

 

För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister. Beställ gärna detta i samband med ansökan, så det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

 

 

Upplysningar

Rektor Christopher Granberg,  Christopher.granberg@falun.se
Biträdande rektor Cecilia Zettervall, Cecilia.zettervall@falun.se  
Biträdande rektor Katarina Tegmark, 023-83966, Katarina.tegmark@falun.se

 

Fackliga företrädare
Jan-Erik Kyrö, Lärarförbundet, 023-863 36
Hanna Meijer-Holmqvist, Lärarnas Riksförbund, 023-838 63

 

 

 • Antal tjänster: 1
 • Sista ansökningsdag: 2019-07-19
 • Arbetsgivare: Falu kommun
 • Ort: Falun
 • Titel: Lärare F-3 Slättaskolan
 • Tjänstens omfattning: 100
 • Webrecruiter ID: 4103678251

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 19 juli . Arbetsort : Falun

Kategorier : Förskollärare Grundskollärare Lärare för yngre åldrar


Senaste jobben från Falu kommun

Alla jobb hos Falu kommun

Liknande jobb Lärare F-3 Slättaskolan